Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

Novi Sad, 11. decembar 2023 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u toku sastanka sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim, nazvao je glupim ustavom i zakonom regulisana pravila koja regulišu funkcionersku kampanju.

Vojvođani LSV ponovo pozivaju Agenciju za borbu protiv korupcije da pod hitno pokrene postupak protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja Ustava i Zakona o sprečavanju korupcije.

LSV

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik istakao je da predsednik republike narušava integritet izbornog procesa i da se to mora zaustaviti.

- Aleksandar Vučić mora da zna jednu stvar - zakoni koje donosi Narodna skupština nisu glupi. Oni možda mogu imati manjkavosti, ali reći za njih da su glupi je krajnje nedopustivo. Možda Vučić o zakonima Srbije može misliti privatno i da su glupi i da bi on voleo da bude iznad njih, ali on ih se, kao građanin Srbije, mora pridržavati. Verovatno je to njemu jako teško, ali mora pokušati, barem u četiri nedelje predizborne kampanje. Svima je jasno da je Vučić uništio demokratske institucije sistema, a sada pod noge baca Ustav i zakone. To mora biti zaustavljeno - naveo je Olenik.

On je pozvao građane u odbranu države i njenih institucija od postupaka vlasti.
Najbolji način da to učine je izlazak na izbore 17. decembra u velikom broju.



Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.
Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook