LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora Omladine LSV Novi Sad očistili su danas grobno mesto gde je sahranjen Svetozar Marković Toza, na Almaškom groblju,čime su odali počast ovom borcu za slobodnu misao obeleživši ujedno 100 godina od njegovog rođenja i 70 godina od njegove smrti.

LSV

Omladinke i omladinci su, obišavši pre nekoliko dana ovu lokaciju, istu zatekli ruiniranom stanju, zaraslu korovom. Predsednica GrO LSVO Novi Sad Kristina Vuljaj kazala je da su, zbog Tozinog značaja, odlučili da je urede.

- Na današnji dan, pre 100 godina, rođen je Svetozar Marković Toza. Grobno mesto ovog aktivnog borca za slobodu misli, neustrašivog borca protiv fašizma i velikog Vojvođanina bilo je neprepoznatljivo i nikome nije padalo na pamet da se za to pobrine. U duhu ideologije koju je on sledio, Omladina je načinila radnu akciju i učinila ono što gradski čelnici nisu našli za shodno da urade, po svojoj dužnosti - rekla je Vuljaj, dodajući da se nada da će se ubuduće poštovati ovo mesto.

(BILSV, 13.07.2013)



Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Radionice o LGBT pitanjima

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pokrenuo je niz radionica koje se bave LGBT pitanjima, a kako navodi koordinatorka ovih radionica Emina Gojak, cilj je da se omladinci i omladinke bolje upoznaju sa LGBT pokretom u Srbiji, njegovim nastankom, aktivnostima i ciljevima, kako bi što bolje pokazali društvenu i političku odgovornost, zrelost i solidarnost u zastiti prava LGBT populacije.
Omladina LSV | Subota, 21. 01. 2012. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica Novosadske racije

NOVI SAD - Polaganjem venca na Spomenik žrtava racije i minutom ćutanja, Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO Novi Sad) obeležio je pomen na žrtve pogroma iz 1942. godine.
Omladina LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Ljudska prava niko ne sme da krši

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas da 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, ne sme biti samo mrtvo slovo na papiru, već da svako ima pravo da, zna koja prava ima i da bude svestan da niko ne sme da ih krši.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook