LSVO upozorava na oronule fasade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.



– Ovakvo stanje građevina ne samo da ruži grad, nego predstavlja i pravu opasnost po slučajne prolaznike i stanare koji u njima žive, zbog čega je njihova sanacija preko potrebna – ukazala je tom prilikom potpredsednica Gradskog Odbora LSVO Novi Sad Marijana Bijelić. Kako je navela, za takvo stanje fasada jednim delom zaslužno je vreme koje je učinilo svoje, a drugim delom i nebriga onih koji su zaduženi za njihovo održavanje.
– Pored toga, mnogobrojni grafiti doprinose da je izgled istih, kao i grada u celini izgubio nekadašnji sjaj. Odgovorni i nadležni u gradu bi morali znatno više i energičnije da pristupe rešavanju ovog problema i da vode podjednaku brigu o svim objektima, kako bi se ovaj problem eliminisao na zadovoljstvo i korist svih  – dodala je Bijelićeva. Omladina upozorava da oronulih objekata ima u Dunavskoj ulici, na Trgu Republike, u ulici Žarka Vasiljevića, Daničićevoj i drugim, a većina ih nije zaštićena i obeležena na adekvatan način.

(BILSV, 19. 07. 2014)
 




Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.
Omladina LSV | Utorak, 17. 06. 2014. | Komentara: 0

Autan patrola u Kikindi

KIKINDA - Gradska organizacija Omladine LSV Kikinda je na glavnom gradskom trgu organizovala akciju pod nazivom „Autan patrola“. Cilj akcije je bio da se građanima direktno pruži zaštita od komaraca na jedno veče, kao i da se skrene pažnja na to da bi “patrole” trebale da budu u službi građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook