LSVO upozorava na oronule fasade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.



– Ovakvo stanje građevina ne samo da ruži grad, nego predstavlja i pravu opasnost po slučajne prolaznike i stanare koji u njima žive, zbog čega je njihova sanacija preko potrebna – ukazala je tom prilikom potpredsednica Gradskog Odbora LSVO Novi Sad Marijana Bijelić. Kako je navela, za takvo stanje fasada jednim delom zaslužno je vreme koje je učinilo svoje, a drugim delom i nebriga onih koji su zaduženi za njihovo održavanje.
– Pored toga, mnogobrojni grafiti doprinose da je izgled istih, kao i grada u celini izgubio nekadašnji sjaj. Odgovorni i nadležni u gradu bi morali znatno više i energičnije da pristupe rešavanju ovog problema i da vode podjednaku brigu o svim objektima, kako bi se ovaj problem eliminisao na zadovoljstvo i korist svih  – dodala je Bijelićeva. Omladina upozorava da oronulih objekata ima u Dunavskoj ulici, na Trgu Republike, u ulici Žarka Vasiljevića, Daničićevoj i drugim, a većina ih nije zaštićena i obeležena na adekvatan način.

(BILSV, 19. 07. 2014)
 




Omladina LSV | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Protiv cenzure umetnosti

NOVI SAD – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad danas je, za vreme svečane sednice Skupštine grada Novog Sada, prekoputa novosadskog parlamenta, istakla transparent „Stop cenzuri“, usprotivivši se na taj način cenzuri u Kulturnom centru Novog Sada.
Omladina LSV | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Kako će preletači oprati ruke?

KIKINDA – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kikindi organizovala je akciju povodom 15. oktobra - Svetskog dana čistih ruku. Oni su tom prilikom Kikinđanima i Kikinđankama delili flajere i razgovarali sa njima o prevenciji bolesti prljavih ruku.
Omladina LSV | Utorak, 08. 10. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da obezbedi mladima pravo na rad

ZRENJANIN – Predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Mišković apelovao je danas na gradske čelnike da se problem nezaposlenosti mladih ljudi ne rešava kratkoročnim rešenjima, već da se dugoročno reši sudbina svakog mladog čoveka koji želi da radi i stvara u ovom gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook