Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

SOMBOR - Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, delegacija Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor položila je vence na spomen obeležja palim borcima na Partizanskom groblju u Somboru, odajući počast žrtvama fašizma i ističući jasno opredeljenje za očuvanje tekovina antifašističke borbe.

LSV- Shvatajući antifašizam ne kao političko ili ideološko uverenje, nego kao duboko ljudsko opredeljenje za mir i slobodu, LSV će se i dalje beskompromisno boriti protiv svakog oblika nacionalizma, mržnje i rasizma. Vodeći se ovom humanističkom idejom i dalje će zagovarati otpor nepravdi i zlu, koje i danas, nakon gotovo 70 godina od pobede nad fašizmom, živi u raznim desničarskim i nacionalističkim pokretima i organizacijama – saopštila je somborska Omladina LSV.

Kako se ističe u saopštenju, Dan pobede obeležava se i kao Dan Evrope i podseća da je savremena Evropa zasnovana na osnovnim principima antifašizma – principima mira, razumevanja, tolerancije i saradnje.

- To su principi kojima se rukovodi LSV, pokazujući i na taj načina da Vojvodina ostaje na evropskom putu i deli vrednosti savremene Evrope – zaključuje u saopštenju Omladine GrO LSV Sombor.

(BILSV, 09.05.2013)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook