Omladinci Lige učili na nemačkom primeru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Omladinci Lige učili na nemačkom primeru

NOVI SAD – Najlakše je učiti iz primera dobre prakse, a mi smo u Nemačkoj čuli mnogo takvih primera, koje ćemo nastojati da upotrebimo u našem daljem radu – rekla je po povratku sa studijskog putovanja predstavnica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Bojana Begović.

LSV

Predstavnici LSVO su, u organizaciji Fondacije "Fridrih Ebert", od 20. do 27. oktobra bili na studijskom putovanju u Berlin. Delegaciju su činili Marko Lutkić, Katarina Trnjaković, Milica Savin, Ilijana Nikolić i Bojana Begović. U tom periodu oni su obišli različite institucije Nemačke, prisustvovali su predavanjima i diskusijama u Fondaciji Fridrih Ebert, Socijaldemokratskoj partiji Nemačke, Ambasadi Srbije, različitim omladinskim i socijaldemokratskim organizacijama i ustanovama.

Bojana Begović ističe da je na nju najjači utisak ostavilo to što je funkcionisanje institucija u Nemačkoj na veoma visokom nivou, što imaju organizovanu saradnju nevladinih organizacija i državnih institucija, u kojoj se zna svačija uloga u sistemu, a svi rade zajedno za opšte dobro. U razgovoru sa prestavnicima Bundestaga, ministarstava i socijaldemokratske političke opcije, omladinci su došli i do važnih informacija za građane Srbije.
- Mladim ljudima je veoma značilo to što su imali utisak da su, kao generacija od koje se očekuje da u budućnosti bude pokretač socijaldemokratske i politike evropskih integracija u Srbiji dobrodošli u Nemačkoj i da imaju podršku u svom radu – zaključila je Bojana Begović.
Članica Gradskog odbora Omladine u Pančevu Katarina Trnjaković kaže da joj je ovo putovanje bilo izuzetno korisno i značajno. Na nju, kao i na ostale predstavnike LSVO, najjači utisak je ostavio sastanak u Bundestagu sa narodnim poslanikom Socijaldemokratske partije Nemačke Ditmarom Nitanom i obilazak same centrale SPD-a. Omladinci Lige ističu i da su posebne utiske poneli iz srpske Ambasade gde su se susreli sa ambasadorom Ivom Viskovićem.

Studijsko putovanje bilo je namenjeno dosadašnjim učesnicima i učesnicama, kao i saradnicima na programima FES-a koji bi kroz komunikaciju sa narodnim poslanicima, liderima političkih partija i institucija, bolje upoznali stavove EU prema regionu, dobili odgovore na sva pitanja koja do sada nisu imali kome da postave ali i kako bi stekli sliku o međunarodnoj politici Nemačke. Pored Srbije, bilo predstavnika i iz Crne Gore i Hrvatske.

(BILSV, 30.10.2012)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook