Ostavite Teslu na miru!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 02. 03. 2014. | Komentara: 0

Ostavite Teslu na miru!

NOVI SAD - Omladina LSV najoštrije protestuje zbog najave da se posmrtni ostaci Nikole Tesle nekakvim sporazumom ministarke energetike i SPC sele iz muzeja koji nosi njegovo ime u portu Hrama Svetog Save.

LSV

Kako se navodi u saopštenju LSVO, poslednje što je zaslužio čovek koji je toliko učinio za nauku jeste da mu sele urnu posle skoro pola veka ne bi li proizveli još jedan medijski događaj u predizbornoj trci.

Objašnjenje da će mu u porti hrama biti podignut spomenik nije dovoljno dobar razlog.

Koliko je poznato, niko od njegove familije na tome ne insistira, malo je verovatno i da bi se sam sa time složio, niti uopšte ima bilo kakvog osnova da se tim povodom u jeku predizborne kampanje potpisuje takav Sporazum.

A pogotovo, da taj sporazum potpisuju ministarka energetike, predsednik privremenog gradskog veća u Beogradu Siniša Mali i Srpska pravoslavna crkva.

Ako neko hoće da mu gradi spomenik u porti hrama, neka izvoli, ali neka Teslinu urnu ostavi tamo gde joj je i mesto – u muzeju koji čuva njegovu zaostavštinu.

(BILSV, 02.03.2014)



Omladina LSV | Ponedeljak, 16. 09. 2013. | Komentara: 0

Ministre, izađite u susret studentima!

NOVI SAD, 16. septembar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra prosvete Tomislava Jovanovića da izađe u susret studentima i omogući upis u budžetsku godinu sa 48 bodova, kao i da studentima tokom školske godine na raspolaganju bude šest ispitnih rokova.
Omladina LSV | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora Omladine LSV Novi Sad očistili su danas grobno mesto gde je sahranjen Svetozar Marković Toza, na Almaškom groblju,čime su odali počast ovom borcu za slobodnu misao obeleživši ujedno 100 godina od njegovog rođenja i 70 godina od njegove smrti.
Omladina LSV | Subota, 29. 06. 2013. | Komentara: 0

Ćosiću i Radoviću, dosta više!

NOVI SAD, 29. jun - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva Dobricu Ćosića da se drži obećanja datog početkom maja kada je rekao da se povlači iz javnosti i da više neće davati izjave, niti komentarisati zbivanja na političkoj sceni Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook