Podrška Paradi ponosa, a Nikolić da ide na čelo kolone

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 23. 09. 2013. | Komentara: 0

Podrška Paradi ponosa, a Nikolić da ide na čelo kolone

NOVI SAD, 23. septembar – Socijaldemokratska omladina (podmladak Socijaldemokratske unije) i Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine bezuslovno podržavaju održavanje ovogodišnje Parade ponosa najavljene za 28. septembar.

LSV

Zajedničkim stavom i istupom želimo da pokažemo da postoje pitanja oko kojih bi svi trebalo da se usaglase bez obzira na političke razlike.

Kada je u pitanju poštovanje ljudskih prava, naše organizacije veruju da je to jedan od preduslova za modernizaciju našeg društva. Pravo na slobodu okupljanja mora da bude garantovano svim građanima i građankama Republike Srbije, dokle god ne vređaju druge i pozivaju na mržnju i nasilje.

U vezi sa najavljenom Paradom ponosa, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratska omladina žele da postave pitanja predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću. Predsednika Nikolića želimo da pitamo da li će održati svoje obećanje iz predizborne kampanje i prisustvovati Paradi ponosa. Podsećamo i da je posle prošlogodišnje zabrane Parade ponosa on rekao da bi bio na čelu kolone da je manifestacija održana, i da je rekao da ove godine neće biti opravdanja da se otkaže Parada ponosa.

Premijeru Ivici Dačiću želimo da postavimo pitanje da li je nakon pet godina obavljanja posla ministra unutrašnjih poslova sposoban da obezbedi održavanje jednog javnog skupa kakav je Parada ponosa. U pet godina mandata Ivice Dačića kao ministra održana je samo jedna Parada ponosa, i mislimo da je važno da građani i građanke Srbije znaju šta je to Ministarstvo unutrašnjih poslova uradilo za tih pet godina da bi se uslovi za održavanje Parade ponosa poboljšali.

 

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine
i Socijaldemokratska omladina



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook