Podrška protestima protiv usvajanja ACTA sporazuma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Podrška protestima protiv usvajanja ACTA sporazuma

Novi Sad, 27. februara - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine se aktivno uključuje i pridružuje protestima protiv cenzure interneta i pokušaja gušenja slobodnog govora i razmeni informacija.

LSVOSmatramo da internet treba da ostane slobodan medij koji spaja i povezuje ljude celog sveta bez obzira na njihove rasne, etničke, verske ili bilo kakve druge razlike.

Internet nije privatno vlasništvo pojedinca, kompanije ili bilo koje organizacije. Upravo iz tog razloga, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine je aktivno učestvovala u minulim protestima, šireći ideju o slobodnom protoku informacija i borbi protiv cenzure.

Smatramo da je dužnost i obaveza svih političkih struktura koje se bore za slobodu govora da se najoštrije usprotive eventualnom usvajanju ACTA sporazuma, te ćemo iz tog razloga, ukoliko dođe do glasanja o potpisivanju ovog međunarodnog sporazuma, pozvati svoje predstavnike i predstavnice u Narodnoj skupštini da za isti ne glasaju.

Omladina
Lige socijaldemokrata VojvodineOmladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook