Prekrečeni grafiti u Ulici Kosančić Ivana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Prekrečeni grafiti u Ulici Kosančić Ivana

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora LSVO Novi Sad prekrečili su nacističke simbole koji su bili ispisani u ulazu zgrade u Ulici Kosančić Ivana 12. Ovim su mlade ligašice i ligaši nastavili akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju" koju je pokrenuo predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

LSV

Kako je rekla potpredsednica GrO LSVO Novi Sad Andrea Jerinić ova akcija organizovana je kako bi se ukazalo na neuviđavno i bezobzirno ponašanje određenih pojedinaca odnosno organizacija.
- Umetnost grafita i sloboda govora su jedno, a iscrtavanje nacističkih simbola po tuđim domovima je nešto sasvim drugo. To je, sa jedne strane, ruženje našeg grada i uništavanje tuđe imovine, a, sa druge, propagiranje ideja koje vode ka netoleranciji i mržnji - rekla je Jerinić dodajući da bilo kakve akcije koje se protive nacističkim i fašističkim idejama moraju postati sastavni deo ljudske svesti.
-Dobro smo upoznati sa tim šta simbolizuje kukasti krst, a tvorci ovog "grafita" treba da se zapitaju da li je poruka koju šalju zaista paotriotska, kako tvrde, ili nešto što vodi ka nacionalizmu. A svesni smo kako se to završilo tokom tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka. Biti patriota i biti nacionalista nije jedno te isto- poručila je potpredsednica novosadske Omladine LSV.

(BILSV, 17.05.2012.)
Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook