Prekrečeni grafiti u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 09. 06. 2012. | Komentara: 0

Prekrečeni grafiti u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Mlade Ligašice i Ligaši juče su prekrečili pogrdne grafite sa kuće jedne od sugrađanki i poručili da će se odlučno suprotstaviti ovakvim i sličnim pojavama, koje za cilj imaju pozivanje na netoleranciju.

LSV

Predsednica Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Božana Vukadinović, istakla je da je LSV poznata po svojoj doslednosti, te da se od insistiranja na jednakosti, toleranciji i suživotu neće odustati, jer je to bogatstvo Zrenjanina.
–  Zbog toga nastavljamo sa akcijom prekrečavanja grafita koji ruže naš grad i koji svojim porukama pozivaju na mržnju, a kojima se i uništava imovina građanki i građana. Ponoviću da ćemo uvek reći glasno "NE!" ovakvim pojavama, ali i da se ligašice i ligaši ne zaustavljaju samo na rečima. Konkretnim primerima i akcijama pokazujemo da ne dozvoljavamo narušavanje mira i multikulturalne tradicije u našem gradu – istakla je ona. Vukadinovićeva je podsetila da u Zrenjaninu živi više od 20 nacija, da se govori na četiri službena jezika, te da su Zrenjaninke i Zrenjaninci ponosni na to. Ponovo je pozvala nadležne da otkriju one koji su odgovorni za ovakve natpise, da utvrde njihovu odgovornost i sankcionišu ih. Jelena Obradović, Zrenjaninka i vlasnica kuće na kojoj su bili ispisani grafiti, zahvalila se aktivistkinjama i aktivistima Omladine Lige u Zrenjaninu na akciji prekrečavanja.
– Htela bih da pozdravim inicijativu omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i da pohvalim njihov način na koji reaguju svaki put kada se desi ovako nešto, čineći sve ono što je u njihovoj moći – istakla je Jelena Obradović, apelujući na građane da ne uništavaju privatnu ili javnu imovinu i ne remete mir i suživot u Zrenjaninu.

(BILSV, 09. 06. 2012.)



Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2017. | Komentara: 0

Prevazići politiku sukoba zarad bolje budućnosti za mlade

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine, mladi Liberalno demokratske partije, Demokratska omladina, Inicijativa mladih za ljudska prava, Socijaldemokratska omladina i Asocijacija mladih SDA Sandžaka upućuju poziv svim predstavnicima vlasti u Srbiji da rade na uspostavljanju politike pomirenja i stabilnosti kao glavnog političkog diskursa, umesto politike koju karakteriše rast tenzija i nacionalizma u regionu, a koju smo u velikoj meri imali prilike da vidimo u prethodnom periodu.
Omladina LSV | Petak, 30. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast da predoči mere za mlade u 2017. godini

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje da Vlada Republike Srbije, a naročito Ministarstvo za sport i omladinu, jasno predoči šta i kako misli da uradi u vezi sa položajem mladih ljudi u ovoj zemlji tokom iduće godine.
Omladina LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Odgovorni za stradanje gardista moraju imati ime i prezime

Republika Srbija je dužna da angažuje sve svoje nadležne organe i službe i konačno saopšti, najpre roditeljima, a zatim i celokupnoj javnosti punu istinu o stradanju dvojice gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook