SVM podstiče pogrešan odnos države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

SVM podstiče pogrešan odnos države

Novi Sad, 01. februar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) najoštrije osuđuje zahtev Saveza vojvođanskih Mađara da se kazne za petoricu mladića koji su pre nekoliko godina brutalno pretukli Zorana Petrovića u Temerinu prepolove, po ugledu na presude za ubice Brisa Tatona.

Dragana Dukic

Umesto da kao LSV osudi takvu presudu, Savez vojvođanskih Mađara na taj način podstiče pogrešan odnos države i njenih institucija prema nasilju i njegovim počiniocima.

LSVO smatra da je vrlo važno da u ovom trenutku svi društveni subjekti budu jedinstveni po pitanju stvaranja odnosa društva prema nasilju, kako bi se izbegla relativizacija krivičnih dela ovog tipa i stvaranje pogodne klime za njih u budućnosti.

Smatramo da je učestvovanje u važnom procesu izgradnje ispravnog vrednosnog sistema obaveza ne samo pojedinaca i institucija, nego i svih političkih partija koje aktivno deluju na javnoj sceni države.

Predsednica
Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dragana Dukić



Omladina LSV | Utorak, 04. 06. 2013. | Komentara: 0

Greške iz prošlosti se moraju kazniti, da se ne bi ponavljale

ZRENJANIN - Predsednik zrenjaninskog odbora Omladine LSV Nenad Mišković podsetio je danas da Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatiji kao Zakon o lustraciji ističe za nedelju dana.
Omladina LSV | Nedelja, 26. 05. 2013. | Komentara: 0

Zašto Kusturica ne otvori filmski festival u Sarajevu?

NOVI SAD, 26. maj - Omladina LSV poziva proslavljenog filmskog reditelja Emira Kusturicu da umesto pozorišnog festivala u Novom Sadu proba da otvori filmski, recimo u svom rodnom Sarajevu.
Omladina LSV | Subota, 11. 05. 2013. | Komentara: 0

Hitno reći ko je odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja

ZRENJANIN - Predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Nenad Mišković zatražio je da gradska vlast hitno saopšti ko je od lokalnih funkcionera odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook