Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 18. 11. 2012. | Komentara: 1

Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

NOVI SAD – Predsednica Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Kristina Vuljaj podsetila je, povodom Svetskog dana studenata, da u Srbiji ima oko 60.000 studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.

LSVO

Kako je navela, u pitanju su akademci koji su se školovali po Bolonjskom procesu i koji su diplome stekli u prethodne dve godine.

- Pravilnik o visini školske spreme određuje sa kojim se sve zanimanjima može zaposliti u državnim školama. Međutim, ovaj Pravilnik uopšte ne prepoznaje nove diplome za zanimanja germanista, anglista ili srbista kao profesore predavače. Zbog toga se on mora pod hitno izmeniti kako bi i ovi studenti imali mogućnost da se zaposle u svojoj struci. To je ono na čemu ćemo insistirati - rekla je Kristina Vuljaj.

Članice i članovi GrO LSVO Novi Sad jedni su od retkih predstavnika stranaka koji su juče organizovali akciju povodom obeležavanja svetskog Dana studenata kojom bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju studenti. Ovom prilikom omladinke i omladinci Lige delili su sugrađankama i sugrađanima letke sa simbolikom LSVO indeksa i program LSVO u kojem su izneti planovi za naredne godine među kojima se, naravno, nalaze i oni u vezi sa studentskim pitanjima.

(BILSV, 18.11.2012)



Omladina LSV | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Promocija ideala i vrednosti

Član Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Mišo Živanov učestvovao je u seminaru “Promising Politicians” koji je koncipiran kao serija od tri odvojene celine predavanja i treninga od po četiri dana u toku 2011. godine.
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.
Omladina LSV | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

KIKINDA - Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Gradski odbor Omladine LSV Kikinda organizovao je  danas uličnu akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook