LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

KIKINDA - Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Gradski odbor Omladine LSV Kikinda organizovao je  danas uličnu akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda.

Omladina LSV Kikinda

Kako je kazala predsednica kikindske Omladine LSV Andrea Černji, Zakon o zabrani diskriminacije u Srbiji je usvojen, ali “imamo priliku da vidimo da se čak i u našem gradu, inače tolerantnom, građani susreću sa raznim grafitima mržnje, ali i povremenim napadima na osobe koje su drugačije”.

- Naša odgovornost je da se ovakvim ispadima mržnje najoštrije suprostavimo, jer ako budemo ćutali, pitanje je da li će sutra neko nas ili naše bližnje napasti i osuditi samo jer smo po nečemu drugačiji- navela je Černji.

- Vrlo je važno da se sazna ko stoji i ko podržava ove grupacije, jer je jasno da Vojvodina može postojati samo kao zajednica ravnopravnih i slobodnih ljudi, slobodnih građana, svih vera, nacija i svih političkih demokratskih opcija.
Ona je podsetila da je, prema Deklaraciji Ujedinjenih nacija ustanovljenoj 1995. godine u Parizu, tolerancija prihvatanje činjenice da "ljudska bića, prirodno različita po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrednostima imaju pravo da žive i budu to sto jesu".

- Danas smo tu da kažemo - Vojvodina je naša kuća, Kikinda je naša kuća, da smo jednaki, da smo ravnopravni, i da će Omladina LSV, kao i do sada, biti prva u redu borbe za društvo tolerancije- zaključila je predsednica GrO LSVO Kikinda.

(BILSV, 16.11.2011.)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook