Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Izjave | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Sprečiti ovakvo informisanje Kurira

NOVI SAD – Komentarišući današnje otvoreno pismo koje je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poslao Savetu za štampu, povodom pisanja Kurira, portparolka LSV Marinika Čobanu rekla je za RTV da je on to uradio kako bi se sprečilo dalje takvo „informisanje“ od strane Kurira.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Kikindska bolnica dobila novac za opremu i rekonstrukciju

KIKINDA - Opštoj bolnici u Kikindi ove godine iz budžeta lokalne samouprave pripašće 25 miliona dinara. Oko 15 miliona dinara utrošiće se u opremu dok je ostatak predviđen za građevinske radove.
Izjave | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV na Deklaraciju o pravima Vojvodine

NOVI SAD – Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine usvojio je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine kojim se menja drugi član Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava APV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook