Ostavite Teslu na miru!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 02. 03. 2014. | Komentara: 0

Ostavite Teslu na miru!

NOVI SAD - Omladina LSV najoštrije protestuje zbog najave da se posmrtni ostaci Nikole Tesle nekakvim sporazumom ministarke energetike i SPC sele iz muzeja koji nosi njegovo ime u portu Hrama Svetog Save.

LSV

Kako se navodi u saopštenju LSVO, poslednje što je zaslužio čovek koji je toliko učinio za nauku jeste da mu sele urnu posle skoro pola veka ne bi li proizveli još jedan medijski događaj u predizbornoj trci.

Objašnjenje da će mu u porti hrama biti podignut spomenik nije dovoljno dobar razlog.

Koliko je poznato, niko od njegove familije na tome ne insistira, malo je verovatno i da bi se sam sa time složio, niti uopšte ima bilo kakvog osnova da se tim povodom u jeku predizborne kampanje potpisuje takav Sporazum.

A pogotovo, da taj sporazum potpisuju ministarka energetike, predsednik privremenog gradskog veća u Beogradu Siniša Mali i Srpska pravoslavna crkva.

Ako neko hoće da mu gradi spomenik u porti hrama, neka izvoli, ali neka Teslinu urnu ostavi tamo gde joj je i mesto – u muzeju koji čuva njegovu zaostavštinu.

(BILSV, 02.03.2014)



Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu

Povodom odluke da Kovid bolnica na Mišeluku postaje dijalizni centar KCV-a, novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani se oštro protivi toj odluci, te i dalje smatra da Kovid bolnica treba da bude pretvorena u gradsku bolnicu, koja je preko potrebna svim građanima Novog Sada.
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook