Otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 10. 2012. | Komentara: 1

Otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću

NOVI SAD, 3. oktobar – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine uputili su danas predsedniku Vlade Republike Srbije Ivici Dačiću otvoreno pismo u kojem se navodi:

LSV

Poštovani predsedniče,

Povodom zahteva koji Vam je uputio patrijarh srpski Irinej da “autoritetom predsednika Vlade” onemogućite održavanje izložbe fotografija i Parade ponosa, petoro narodnih poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine Vam se obraća sa svojim zahtevom.

Zahtevamo od vas da autoritetom predsednika Vlade omogućite poštovanje Ustava, prema kom je Republika Srbija svetovna država u kojoj su svi građani ravnopravni i jednaki pred zakonom, a sloboda okupljanja zagarantovana svima koji ne ugrožavaju prava drugih.

Vaša je obaveza, i kao predsednika Vlade Republike i kao ministra unutrašnjih poslova, da pokažete da država može da garantuje bezbednost svim svojim građanima, bez obzira na to da li su vernici ili ateisti, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost ili seksualno opredeljenje.

S poštovanjem,

NARODNI POSLANICI
LIGE SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE
Aleksandra Jerkov
Bojan Kostreš
Olena Papuga
Đorđe Stojšić
Karolj Čizik



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook