Ozvaničena saradnja Pokrajinskog sekretarijata za spot i omladinu i RTV-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 04. 12. 2014. | Komentara: 0

Ozvaničena saradnja Pokrajinskog sekretarijata za spot i omladinu i RTV-a

NOVI SAD – Juče je u prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu potpisan Ugovor za realizaciju projekta razvoja i promocije novih sadržaja na veb portalu Radio-televizije Vojvodine.

LSV

Realizacijom ovog projekta čija je vrednost milion dinara učvršćena je saradnja, jer je resorni sekretarijat u prethodnom periodu bio i pokrovitelj edukativnih emisija za decu i mlade „Pundravci“ i „Talentirci“. U cilju što kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg informisanja mladih RTV je na svojm portalu pokrenuo tri nove stranice i to „Mladi“, „Sport“ i „Život“.
Saradnici ovog portala će prikupljanjem i distribucijom informacija iz različitih oblasti olakšati mladima dolazak do aktuelnih i proverenih informacija koje su im značajne za školovanje, usavršavanje, rad, aktivno učešće u društvenim procesima i život uopšte. Takođe, deo sadržaja koji se nudi na stranici je edukativnog karaktera, čime se proširuje znanje mladih, ali se oni ovim podstiču i na dalje istraživanje i učenje. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao je važnost ovog projekta, a resorna sekretarka, gospođa Marinika Tepić naglasila je da je pravilno i tačno informisanje mladih veoma značajno za njihov razvoj u svakom smislu.
– Kako stvari stoje i kako razumemo jedni druge, reč je o jednoj dugoročnoj saradnji. Ono što zaslužuje posebnu pažnju jeste to što je RTV prepoznao značaj mladih i njihovo informisanje, i to ne samo puko informisanje u smislu preporuka gde izaći, kako se jefitino provesti ili gde jeftino kupiti knjigu, već na jedan strateški način uključivanje mladih u društvo i u kreiranje javnih politika kroz njihovo podsticanje da iznesu svoje mišljenje, stav i potrebe, kroz podsticanje njihove autonomnosti u donošenju odluka, a naročito spremnosti, slobode i želje da to podele i sa drugima, odnosno javno kažu – rekla je Tepićeva. Ona je ocenila da je na istom putu i sa istim ciljem najveći značaj i novonastalog Omladinskog radija RTV-a koji će, po onome što je do sada pokazao sigurno postati bitno stecište i mesto razmene ideja, debata i sučeljavanja mladih i pokretanja niza tema koje su za njih od vitalnog značaja.
– U tom smislu, Sekretarijat će pomno pratiti i podržavati ovakav napor, naročito u vremenu prepoznavanja medijsko cenzorskog vakuuma u zemlji. Radio-televizija Vojvodine i Omladinski radio su retke svetle tačke u medijskom prostoru Srbije – rekla je Tepićeva.

(BILSV, 04. 12. 2014)



Iz medija | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Uskoro ćemo imati nove izbore, građani sve teže žive

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je on zadovoljan rezultatima izbora. On je gostujući u emisiji „Politbiro“ istakao i da ne očekuje da će vlasti formirane nakon decembarskih i junskih izbora dočekati pun mandat, kako je najavljeno, jer su građani u sve težoj ekonomskoj situaciji.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook