Ozvaničena saradnja Pokrajinskog sekretarijata za spot i omladinu i RTV-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 04. 12. 2014. | Komentara: 0

Ozvaničena saradnja Pokrajinskog sekretarijata za spot i omladinu i RTV-a

NOVI SAD – Juče je u prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu potpisan Ugovor za realizaciju projekta razvoja i promocije novih sadržaja na veb portalu Radio-televizije Vojvodine.

LSV

Realizacijom ovog projekta čija je vrednost milion dinara učvršćena je saradnja, jer je resorni sekretarijat u prethodnom periodu bio i pokrovitelj edukativnih emisija za decu i mlade „Pundravci“ i „Talentirci“. U cilju što kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg informisanja mladih RTV je na svojm portalu pokrenuo tri nove stranice i to „Mladi“, „Sport“ i „Život“.
Saradnici ovog portala će prikupljanjem i distribucijom informacija iz različitih oblasti olakšati mladima dolazak do aktuelnih i proverenih informacija koje su im značajne za školovanje, usavršavanje, rad, aktivno učešće u društvenim procesima i život uopšte. Takođe, deo sadržaja koji se nudi na stranici je edukativnog karaktera, čime se proširuje znanje mladih, ali se oni ovim podstiču i na dalje istraživanje i učenje. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao je važnost ovog projekta, a resorna sekretarka, gospođa Marinika Tepić naglasila je da je pravilno i tačno informisanje mladih veoma značajno za njihov razvoj u svakom smislu.
– Kako stvari stoje i kako razumemo jedni druge, reč je o jednoj dugoročnoj saradnji. Ono što zaslužuje posebnu pažnju jeste to što je RTV prepoznao značaj mladih i njihovo informisanje, i to ne samo puko informisanje u smislu preporuka gde izaći, kako se jefitino provesti ili gde jeftino kupiti knjigu, već na jedan strateški način uključivanje mladih u društvo i u kreiranje javnih politika kroz njihovo podsticanje da iznesu svoje mišljenje, stav i potrebe, kroz podsticanje njihove autonomnosti u donošenju odluka, a naročito spremnosti, slobode i želje da to podele i sa drugima, odnosno javno kažu – rekla je Tepićeva. Ona je ocenila da je na istom putu i sa istim ciljem najveći značaj i novonastalog Omladinskog radija RTV-a koji će, po onome što je do sada pokazao sigurno postati bitno stecište i mesto razmene ideja, debata i sučeljavanja mladih i pokretanja niza tema koje su za njih od vitalnog značaja.
– U tom smislu, Sekretarijat će pomno pratiti i podržavati ovakav napor, naročito u vremenu prepoznavanja medijsko cenzorskog vakuuma u zemlji. Radio-televizija Vojvodine i Omladinski radio su retke svetle tačke u medijskom prostoru Srbije – rekla je Tepićeva.

(BILSV, 04. 12. 2014)



Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.
Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook