Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.

LSV

Omladina LSV istakla je u saopštenju da smatra da Pastor na ovaj način vređa građane i građanke Vojvodine i da ova izjava ima elemente teške diskriminacije, odnosno rasizma u sebi.
 
- Najmanje što bi predsednik Skupštine AP Vojvodine, trebalo da zna jeste da je Vojvodina dom svih njenih građana koji imaju jednaka prava i obaveze, te da je bilo kakva podela, izuzev podele na dobre i loše ljude, nedopustiva. Predsednik Skupštine AP Vojvodine bi morao biti odgovoran prema građanima koje zastupa i svojim primerom pokazati vrednosti tolerancije i suživota, a ne podele i diskriminacije. A ova izjava ne samo da ne doprinosi smirivanju situacije nakon serije napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice, već može proizvesti nove probleme i podele – navedeno je u saopštenju LSVO.

Omladina Lige podseća da je ovo drugi put u veoma kratkom periodu da je predsednik Skupštine AP Vojvodine nastupio kao lider desničarske stranke, a ne predsednik najvišeg predstavničkog tela građanki i građana Vojvodine.

- Podsetimo, letos je izjavio da je „pravo čudo da je mađarska zajednica opstala“ jer „niko 70 godina nije mario za Mađare u Južnim krajevima“, što ne samo da nije tačno, nego pokazuje da aktuelni predsednik pokrajinskog parlamenta i koalicioni partner u republičkoj vlasti Vojvodinu vidi kao Južni kraj – zaključuje se u saopštenju Omladine LSV.

(BILSV, 22.10.2014)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook