Pet prioriteta UDS ključnih za život ljudi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 06. 2020. | Komentara: 0

Pet prioriteta UDS ključnih za život ljudi

Beograd, 13. jun 2020 - Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije, rekao je u Pirotu da  su prioriteti UDS ekonomija, ekologija, zdravlje, obrazovanje i demokratija i da je rešavanje tih problema jedini način da se zaustavi odlazak ljudi iz Srbije.

LSV
 
- Prioriteti Ujedinjene demokratske Srbije su ekonomija, ekologija, zdravlje, obrazovanje i demokratija - rekao je Đurišić u Pirotu.

Đurišić je kazao da je programski budžet, usvojen na demokratski način u parlamentu, jedini put do rešavanja ovih pitanja. Dodao je i da bi se na taj način poboljšao ekonomski status građana i zaustavio njihov odlazak iz Srbije. 

Odliv kadrova, naročito stručnih i uglavnom mlađe generacije, je jedan od najvećih problema sa kojim se suočava ova zemlja i obezbeđivanje normalnih uslova života, čime bi se zaustavio odlazak naših građana u zemlje Zapadne Evrope, je nacionalni interes Srbije.
 
- Samo demokratskom raspravom u parlamentu možemo imati programski budžet koji će rešiti ove probleme, obezbediti bolji ekonomski status građana i zaustaviti njihov odlazak iz Srbije - rekao je Đurišić.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook