Pismo ambasadoru Španije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 02. 2019. | Komentara: 0

Pismo ambasadoru Španije

Novi Sad, 14. februar 2019 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je pismo ambasadoru Španije Migelu Fuertesu Suaresu, povodom polemike koja se povela nakon njegove izjave da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije.

LSV

U pismu se kaže:

Primite moje najdublje poštovanje, za veliku špansku državu i kulturu, kao i uveravanje da mi je prilikom komentarisanja događanja u vašoj zemlji, poslednja stvar na pameti bila da dovedem u pitanje demokratičnost uređenja Španije.

Moje opservacije su se odnosile isključivo na stvari kojima sam svedočio prilikom održavanja referenduma u Kataloniji ( kao i činjenice da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije, dok je jedan broj tih predstavnika napustio Španiju pod pretnjom dugogodišnjih zatvorskih kazni.

U tom svetlu, meni, kao socijaldemokrati, bilo je vrlo teško da prihvatim da političke zatvorenike i političku emigraciju, koja pri tom nije u vezi sa bilo kakvim oblikom terorističkog delovanja, treba posmatrati kroz demokratsko ustrojstvo države, a koje ja kada je u pitanju Španija, ni najmanje ne sumnjam.

Uz najbolje želje i nadu da ćemo imati prilike da i u direktnom razgovoru razmenimo mišljenja,

S poštovanjem,

Predsednik LSV
Nenad Čanak




Odbori LSV | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Novi Sad se voli na mnogo imena

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nikada nije bila protiv ćirilice u Novom Sadu, ali jeste protiv silovanja Novog Sada ćirilicom. Bolje da je sadašnja vlast kupila jedan novi autobus nego što ćirilizuje ove stare.
Izjave | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina ne sme da se povlači

NOVI SAD – Komentarišući mogućnost da se preko neke korupcionaške afere u Vojvodini, poput Razvojne banke Vojvodine, izdejstvuju vanredni pokrajinski izbori, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je juče za Radio televiziju Vojvodine da je posao državnih organa da utvrde da li je bilo kriminalnih radnji.
Izjave | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Papuga: Ministarstvo nije uvažilo zamerke poljoprivrednika

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine zamera što prilikom donošenja Predloga zakona o podsticanju poljoprivrede nisu poslušane zamerke asocijacija poljoprivrednika iz Vojvodine, a koje su tražile da se izbriše član koji omogućava dodelu podsticaja i za parcele veće od 100 hektara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook