Počeo Izborni kongres LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

NOVI SAD – Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.

LSV

Kongres LSV, 13. po redu, održava se u velikoj sali Novosadskog sajma i prisustvuje mu 380 delegata.

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je novinarima pre početka da je Kongres demonstracija političkog jedinstva unutar LSV-a oko zalaganja za evropsku budućnost Srbije, za decentralizaciju zemlje i autonomiju Vojvodine, za borbu protiv fašizma.

On je ocenio da u Srbiji danas ne postoji opredeljenje za brži ulazak u EU.

- Tako je bilo i 1990. godine, a tako je i danas. Pre tri decenije Srbija nije shvatila da je pao Berlinski zid, kao što danas ne shvata da je Rusija sa druge strane civilizacije i da je potpuno izolovana - kazao je Marton i dodao da se LSV nedvosmisleno zalaže za uvođenje sankcija Rusiji.

(SzILSV, 19.11.2022)



Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

Podrška Somborskom letu za mlade

SOMBOR - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor dala je punu podršku projektu Somborsko leto za mlade, koje treći put za redom priređuju nevladine organizacije koje se bave mladima.
Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook