Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

LSV

Kostreš je ocenio da studenti „brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće, jer ne pristaju da im SNS jurišnici i funkcioneri fantomske Ruske stranke nameću predstavnike u studentskom parlamentu“.

Pozvao je rektora Univerziteta u Novom Sadu Dejana Madića da ne pokušava da „u ime svoje partije, SNS-a“, zloupotrebljavajući zakon, stavi pod prinudnu upravu ni studentska udruženja, a još manje Filozofski fakultet, koji je „retko mesto slobodne misli u našem gradu“.

– Pozivamo građane da podrže hrabre studente Filozofskog fakulteta, koji se bore protiv pritisaka batinaša i nasilnika iz SNS-a. Okupirani rektorat ili kladionica nisu mesta gde se studenti mogu slobodno izjasniti za svoje predstavnike – poručio je Kostreš.

Upozorio je predstavnike režima u Novom Sadu da se ne usude da primene silu prema studentima koji brane zakon i ne prihvataju režimske zloupotrebe i lažne izbore.

– Branićemo pravo na slobodu svih studenata i institucija koje trpe represiju jer se ne mire na nasilništvom koje režim primenjuje u našem gradu – rekao je Kostreš.
 
 (SzILSV-Vojvođani, 13.06.2024)




Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook