Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

LSV

Kostreš je ocenio da studenti „brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće, jer ne pristaju da im SNS jurišnici i funkcioneri fantomske Ruske stranke nameću predstavnike u studentskom parlamentu“.

Pozvao je rektora Univerziteta u Novom Sadu Dejana Madića da ne pokušava da „u ime svoje partije, SNS-a“, zloupotrebljavajući zakon, stavi pod prinudnu upravu ni studentska udruženja, a još manje Filozofski fakultet, koji je „retko mesto slobodne misli u našem gradu“.

– Pozivamo građane da podrže hrabre studente Filozofskog fakulteta, koji se bore protiv pritisaka batinaša i nasilnika iz SNS-a. Okupirani rektorat ili kladionica nisu mesta gde se studenti mogu slobodno izjasniti za svoje predstavnike – poručio je Kostreš.

Upozorio je predstavnike režima u Novom Sadu da se ne usude da primene silu prema studentima koji brane zakon i ne prihvataju režimske zloupotrebe i lažne izbore.

– Branićemo pravo na slobodu svih studenata i institucija koje trpe represiju jer se ne mire na nasilništvom koje režim primenjuje u našem gradu – rekao je Kostreš.
 
 (SzILSV-Vojvođani, 13.06.2024)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook