Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

LSV

Kostreš je ocenio da studenti „brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće, jer ne pristaju da im SNS jurišnici i funkcioneri fantomske Ruske stranke nameću predstavnike u studentskom parlamentu“.

Pozvao je rektora Univerziteta u Novom Sadu Dejana Madića da ne pokušava da „u ime svoje partije, SNS-a“, zloupotrebljavajući zakon, stavi pod prinudnu upravu ni studentska udruženja, a još manje Filozofski fakultet, koji je „retko mesto slobodne misli u našem gradu“.

– Pozivamo građane da podrže hrabre studente Filozofskog fakulteta, koji se bore protiv pritisaka batinaša i nasilnika iz SNS-a. Okupirani rektorat ili kladionica nisu mesta gde se studenti mogu slobodno izjasniti za svoje predstavnike – poručio je Kostreš.

Upozorio je predstavnike režima u Novom Sadu da se ne usude da primene silu prema studentima koji brane zakon i ne prihvataju režimske zloupotrebe i lažne izbore.

– Branićemo pravo na slobodu svih studenata i institucija koje trpe represiju jer se ne mire na nasilništvom koje režim primenjuje u našem gradu – rekao je Kostreš.
 
 (SzILSV-Vojvođani, 13.06.2024)




Iz medija | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on.
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook