Podrška za trudnice i porodilje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Podrška za trudnice i porodilje

ZRENJANIN – Gradski odbor LSVO Zrenjanin upozorio je kroz akciju “Puna plata za trudnice”, koja je održana na Gradnulici, na teško stanje trudnih žena i porodilja u ovom okrugu.

Zrenjanin

Omladinke i omladinci okupili su se kako bi uličnom akcijom skrenuli pažnju na položaj žena koje nameravaju da imaju decu, na putu su ka tome ili su već majke u ovom delu Vojvodine. Predsednica GrO LSVO Zrenjanin Božana Vukadinović osvrnula se na statističke podatke koji se tiču broja rođenih u pokrajini, ističući da je u AP Vojvodini od 1989. godine uočen negativan prirast stanovništva, jer više stanovnika tokom jedne godine umire, nego što ih se rađa.
– Vojvodina je niskonatalitetno područje, gde nivo plodnosti ne samo da nije dovoljan da obezbedi zamenu generacija,već i sadašnji trendovi imaju tendenciju opadanja. Mi,u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, zalažemo se i pokrećemo akciju da u celoj Vojvodini trudnice imaju pravo na 100 posto plate. Samim tim podstičemo ljude da misle o svom razlogu postojanja –kazala je Vukadinović. Tokom akcije deljen je promotivni materijal i prikupljani potpisi podrške povećanju plata porodiljama, te je tako ovaj put, u dva sata aktivizma, skupljeno preko 100 potpisa.

(BILSV, 03. 12. 2011.)



Izjave | Četvrtak, 17. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Grafiti su skretanje pažnje da pored Kosova postoji i Vojvodina

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kritikovao je grafite „Brigada Sever, Vojvodina Vojvođanima“, koji su osvanuli na nekoliko lokacija u Novom Sadu, a čiji je autor organizacija Mlada Vojvodina.
Iz medija | Sreda, 16. 11. 2022. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši nisu neprijatelji Srbije

Kandidat za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže u intervjuu za „Politiku” da je koalicija sa Srpskom naprednom strankom u Vojvodini bila greška i da im je nanela veliku štetu. Na stranačkom kongresu LSV-a 19. novembra Kostreš bi trebalo da na mestu lidera partije zameni Nenada Čanka, koji je Ligu vodio 32 godine.
Iz medija | Utorak, 15. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV trpi ogromnu štetu zbog koalicije sa SNS

Nova generacija, od koje očekujemo da posle Kongresa preuzme odgovornost za upravljanje Ligom, mora da raščisti sa idejom sedenja na dve stolice. LSV ne sme praviti kompromise gde za kompromise mesta nema, kaže za novine "Nova" generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook