Podrška za trudnice i porodilje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Podrška za trudnice i porodilje

ZRENJANIN – Gradski odbor LSVO Zrenjanin upozorio je kroz akciju “Puna plata za trudnice”, koja je održana na Gradnulici, na teško stanje trudnih žena i porodilja u ovom okrugu.

Zrenjanin

Omladinke i omladinci okupili su se kako bi uličnom akcijom skrenuli pažnju na položaj žena koje nameravaju da imaju decu, na putu su ka tome ili su već majke u ovom delu Vojvodine. Predsednica GrO LSVO Zrenjanin Božana Vukadinović osvrnula se na statističke podatke koji se tiču broja rođenih u pokrajini, ističući da je u AP Vojvodini od 1989. godine uočen negativan prirast stanovništva, jer više stanovnika tokom jedne godine umire, nego što ih se rađa.
– Vojvodina je niskonatalitetno područje, gde nivo plodnosti ne samo da nije dovoljan da obezbedi zamenu generacija,već i sadašnji trendovi imaju tendenciju opadanja. Mi,u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, zalažemo se i pokrećemo akciju da u celoj Vojvodini trudnice imaju pravo na 100 posto plate. Samim tim podstičemo ljude da misle o svom razlogu postojanja –kazala je Vukadinović. Tokom akcije deljen je promotivni materijal i prikupljani potpisi podrške povećanju plata porodiljama, te je tako ovaj put, u dva sata aktivizma, skupljeno preko 100 potpisa.

(BILSV, 03. 12. 2011.)



Saopštenja | Utorak, 02. 11. 2021. | Komentara: 0

Sastanak sekretarke za međunarodne odnose LSV sa predstavnicom baskijskog Državnog univerziteta

Dejana Đurđević, sekretarka za međunarodne odnose Lige socijaldemokrata Vojvodine, sastala se sa predstavnicom baskijskog Državnog univerziteta i članicom istraživačkog tima Evropskog programa za saradnju u domenu naučnih i tehnoloških istraživanja (COST), Mariom Viotom. 
Izjave | Ponedeljak, 01. 11. 2021. | Komentara: 0

Ne razumem zašto antivakseri i nadrilekari još nisu sankcionisani

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je rekao da je optužbi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Glini govorio koga će ubiti a koga zaklati, kao nesuvisloj neistini, dato previše prostora. On je gostujući u emisiji „Hit tvit“ na Pink televiziji rekao da se to ne vezuje samo za Hrvatsku, jer toga ima svuda. 
Iz medija | Nedelja, 31. 10. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Orkestrirana akcija svih Putinovih ljudi

Policija u Srbiji radi brzo i efikasno kada je u pitanju odbrana SPC-a i „srpskog sveta“ – zato su odmah reagovali po zamolnici MUP-a iz Crne Gore da se sasluša Nenad Čanak zbog učešća na demonstracijama na Cetinju. Međutim, već pet godina nikako da nađu Svetozara Marovića koji sa pravosnažnom presudom šeta Beogradom, iako je Crna Gora uputila već dvije zamolnice za njegovo izručenje, piše podgorička „Pobjeda“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook