Pokrajina pomagala medije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 24. 12. 2013. | Komentara: 0

Pokrajina pomagala medije

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić juče je u Vladi Vojvodine bio domaćin tradicionalnog novogodišnjeg prijema za novinare.

LSV

Čestitajući predstojeće novogodišnje i božićne praznike, potpredsednik Grujić se osvrnuo na proteklu godinu.

– Iako znamo da u ovoj godini nije bilo velikih ulaganja, mogu da kažem da je ostvarena kvalitetna saradnja sa svim našim medijima. Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje se trudio da kroz konkursno finansiranje, pomogne u skladu sa svojim mogućnostima. Trudićemo se da sa tom praksom nastavimo i tokom sledeće godine i da u što najvećoj mogućoj meri ispoštujemo vaše zahteve. Početkom naredne godine kada krenu pregovori Srbije kao kandidata u članstvo Eropske unije je dobra vest, jer nam nudi nove šanse i nadu da će nam biti bolje – zaključio je potpredsednik Grujić. Doajen među vojvođanskim novinarima Mihalj Ramač, je podsetio da novinarski zanat nikada nije bio lak i da je često zavisio od datog režima, koji je diktirao njihov život. Zato danas novinari nisu na gorem glasu od lekara, policije i drugih, ali je struka uvek bila ispred svega da odbrani čast i dostojanstvo profesije.

(BILSV, 24. 12. 2013)



Izjave | Petak, 11. 03. 2011. | Komentara: 0

Borba za imovinu i prihode AP Vojvodine, kao i regionalizaciju Srbije

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je nekoliko amandmana na Zakon o ministarstvima sa ciljem da se što je moguće više popravi položaj AP Vojvodine, kao i da pozitivno utiče na procese poput regionalizacije zemlje, navedeno je danas tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook