Pokrajina u subotičku sinagogu uložila 5 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 02. 06. 2014. | Komentara: 0

Pokrajina u subotičku sinagogu uložila 5 miliona dinara

SUBOTICA - Pokrajinska vlada finansirala je do sada sa 5,2 miliona dinara radove na obnovi subotičke sinagoge i potrebno je obezbediti širok front kako bi ovaj objekat bio što pre privreden nameni, izjavio je Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

On je prilikom obilaska radova na obnovi fasade na ovom verskom objektu rekao da je vojvođanska Vlada u ovoj godini izdvojila 3,4 miliona dinara za radove na sinagogi, što sa prošlogodišnjih 1,8 miliona čini cifru od 5,2 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za radove na Sinagogi. Grujić je rekao da je zadovoljan dinamikom radova koji se trenutno izvode i da ohrabruje priliv sredstava sa više nivoa, ocenivši da su svi akteri shvatili da je ovo poslednji momenat da se nešto uradi povodom sinagoge. On je najavio da će pokrajinska Vlada i ubuduće, u skladu s mogućnostima, izdavajati sredstva za dalju sanaciju Sinagoge.

- Mi doživljavamo i Sinagogu kao jedan od najvažnijih objekata, ne samo u Subotici, ne samo u Vojvodini, ne samo u Srbiji pa i šire, regionalno gledano - i po značaju i po kvalitetu, lepoti. Mislim da je jako bitno da se nađe širok front, u smislu toga da se objekat što pre privede nameni - rekao je Grujić.

On je posetio i prostorije Gradskog muzeja, gde je pokrajinski sekretarijat za kulturu stalnu postavku potpomogao sa milion dinara, kao i arheološko nalazište Majdan kod Kanjiže, gde je sekretarijat sa nekoliko miliona dinara finansirao radove u poslednjih nekoliko godina.

(BILSV, 02.06.2014)



Izjave | Ponedeljak, 05. 07. 2021. | Komentara: 0

Građani Vojvodine trpe zbog nerešavanja pitanja Kosova

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upravo se vratio iz Prištine i kaže da je iz razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem stekao utisak da se očekuje da Srbija počne da popušta. On je u izjavi za NewsMax Adria televiziju rekao da nije išao kao bilo čiji izaslanik, već da bi video kakva je situacija na Kosovu, koja se koristi kao alibi da se ne priča o Vojvodini.
Iz medija | Nedelja, 04. 07. 2021. | Komentara: 0

Moramo razgovarati i videti šta nas okuplja, a ne šta nas deli

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine(LSV) Nenad Čanak nema problem s tim da javno iznese svoj stav uprkos osudama velikog dela javnosti. Među najglasnijima je bio u „odbrani” usvajanja rezolucije o Srebrenici u crnogorskoj skupstini, te u tome da Ratko Mladić i treba da odgovara jer je, kaže, „ratni zločinac”. Čanak u intervjuu za Kurir otkriva i kakav mu je odnos sa opozicijom, te da li će se kandidovati za predsednika Srbije...
Iz medija | Subota, 03. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Srbija nikada neće priznati da je priznala Kosovo

Кosovo je osvojeno 1912. godine sabljom, izgubljeno 1999. bombama. Glavni slogan nacionalista "Odbranićemo Кosovo" njima služi samo za to da bi na tom busanju u grudi mogli da maltretiraju ljude u Beogradu i u Novom Sadu. Mislite li da neko od njih sme da dođe?! Mislite li da neko od njih želi da dođe?! Pa, ljudi koji su ovde rođeni gledaju kako da odu, ne samo Srbi, poručio je Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook