Pokrajina u subotičku sinagogu uložila 5 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 02. 06. 2014. | Komentara: 0

Pokrajina u subotičku sinagogu uložila 5 miliona dinara

SUBOTICA - Pokrajinska vlada finansirala je do sada sa 5,2 miliona dinara radove na obnovi subotičke sinagoge i potrebno je obezbediti širok front kako bi ovaj objekat bio što pre privreden nameni, izjavio je Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

On je prilikom obilaska radova na obnovi fasade na ovom verskom objektu rekao da je vojvođanska Vlada u ovoj godini izdvojila 3,4 miliona dinara za radove na sinagogi, što sa prošlogodišnjih 1,8 miliona čini cifru od 5,2 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za radove na Sinagogi. Grujić je rekao da je zadovoljan dinamikom radova koji se trenutno izvode i da ohrabruje priliv sredstava sa više nivoa, ocenivši da su svi akteri shvatili da je ovo poslednji momenat da se nešto uradi povodom sinagoge. On je najavio da će pokrajinska Vlada i ubuduće, u skladu s mogućnostima, izdavajati sredstva za dalju sanaciju Sinagoge.

- Mi doživljavamo i Sinagogu kao jedan od najvažnijih objekata, ne samo u Subotici, ne samo u Vojvodini, ne samo u Srbiji pa i šire, regionalno gledano - i po značaju i po kvalitetu, lepoti. Mislim da je jako bitno da se nađe širok front, u smislu toga da se objekat što pre privede nameni - rekao je Grujić.

On je posetio i prostorije Gradskog muzeja, gde je pokrajinski sekretarijat za kulturu stalnu postavku potpomogao sa milion dinara, kao i arheološko nalazište Majdan kod Kanjiže, gde je sekretarijat sa nekoliko miliona dinara finansirao radove u poslednjih nekoliko godina.

(BILSV, 02.06.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook