Policija da zabrani skup Obraza i SNP Naši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 11. 2015. | Komentara: 0

Policija da zabrani skup Obraza i SNP Naši

NOVI SAD, 23. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da policija zabrani i novi skup koji organizacije „Naši“ i „Obraz“ planiraju u Novom Sadu. 

LSV

Ovoga puta, skup planiraju u subotu, 28. novembra, sa početkom u 18 časova ispred spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju u samom centru Novog Sada. 

Već i sam pokušaj njihovog okupljanja na ulici je više od provokacije i države i svih nadležnih institucija, s obzirom na to da je pokret „Obraz“ Ustavni sud Srbije zabranio juna 2012. godine zbog izazivanja nacionalne i verske mržnje, a „Naši“ su svojim radom i učinkom u oblasti izazivanja mržnje i nasilja, takođe, odavno zavrednili da budu zabranjeni.

Jedini razlog zbog kojeg bi eventualno moglo biti dozvoljeno da se pripadnici tih organizacija bilo kojim povodom okupe jeste eventualna odluka nadležnih organa da tog dana konačno svi budu privedeni, a zatim adekvatno procesuirani. 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook