Političarke iz regiona o jačanju položaja žena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 14. 12. 2014. | Komentara: 0

Političarke iz regiona o jačanju položaja žena

ZAGREB - Članice Predsedništva Lige socijaldemmokrata Vojvodine, predsednica Foruma žena LSV Ana Pataki i predsednica Saveta za ravnopravnost polova Lige mr Maja Sedlarević učestvovale su na konsultativnom sastanku koji je organizovala Mreža za rodnu ravnopravnost u Srednjoj i Istočnoj Evropi (CEE Network for Gender Issues).

LSV
 
Teme jučerašnjeg sastanka održanog u prostorijama SDP Hrvatske su se odnosile na dogovor za izradu zajedničke platforme socijalističkih i socijaldemokratskih stranaka u regionu za jačanje položaja žena i rodnu ravnopravnost, kao i korišćenje zajedničke platforme za politički rad unutar i izvan partija i dogovor za jačanje zajedničke mreže u 2015. godini.
 
Osim predstavnica Lige socijaldemokrata Vojvodine, sastanku su prisustvovale predstavnice ženskih organizacija socijaldemokratskih partija iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i Crne Gore.
 
(BILSV, 14.12.2014)



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook