Politizaciji Vojvodine se mora stati na put

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 16. 08. 2012. | Komentara: 0

Politizaciji Vojvodine se mora stati na put

NOVI SAD – Po definiciji autonomaški front je blok stranaka, aktera i javnih ličnosti koji bi se zalagao za veću autonomiju, ali pre svega odbranu postojećih i stečenih prava koja su Vojvodini evidentno uskraćena – rekla je za Prvu TV portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Prema njenim rečima, u praksi je autonomija Vojvodine davno ispolitizovana i tome se mora stati na put.

- Kada neko pita gde su naši novci, mnogo je lakše reći vi ste separatisti. U AP Vojvodina nikada nije bilo separatizma i neće ni biti – naglasila je Jerkov.

(BILSV, 16.08.2012)



Saopštenja | Utorak, 18. 05. 2021. | Komentara: 0

Odgovornijim pristupom centara za socijalni rad i policije smanjiti femicid

Osamnaestog maja, na Nacionalni dan sećanja na žene žrtve nasilja u porodici, Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne institucije, pre svega policiju i centre za socijalni rad, da ulože napor kako bi se smanjio broj ubijenih žena u porodičnom nasilju.
Izjave | Četvrtak, 13. 05. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

Bilo kakva dalja priča o promenama granica na Balkanu je otvaranje Pandorine kutije iz koje izlaze apsolutno sva zla. Već 30 godina ponavljam jedno te isto, a to je ko pokuša da menja granice na Balkanu, on je zločinac - kaže Čanak.
Izjave | Utorak, 11. 05. 2021. | Komentara: 0

Evropska unija je antiratni projekat

Evropska ideja je jedna velika antiratna ideja koju su pokušali da ostvare naši preci. Koliko su uspeli u tome to je sada diskutabilno, koliko je ona uspela da nešto napravi od Evrope je, takođe, diskutabilno, osim činjenice je da na tlu Evorpe ovo najduži mir koji je trajao između, recimo, Francuske i Nemačke. Osim nesreće koju smo imali na teritoriji bivše Jugoslavije, izjavio je Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook