Poljoprivrednici u teškoj situaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.

- Te mašine su poljoprivrednicima osnovna sredstva za rad i nema nikakvog smisla da se one svake godine registruju. Osim toga, to za poljoprivrednike, koji su i zbog poskupljenja repromaterijala dovedeni u tešku situaciju, predstavlja nov, nimalo lak izdatak - rekao je Tonković. Istakavši da se LSV ne protivi redovnim tehničkim pregledima poljoprivrednih mašina, što je važno zbog bezbednosti saobraćaja, Murenji je rekao da će Liga u naredne dve nedelje pokrenuti akciju širom Vojvodine i da očekuje podršku građana.

- Nakon toga uputićemo zahtev Vladi Srbije da se hitno pristupi izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja, jer su ove njegove odredbe loše. Građane ćemo i u Subotici pozvati da podrže naš zahtev, a potpise ćemo prikupljati u svim okolnim naseljenim mestima, kao i u jednom broju prigradskih mesnih zajednica, u kojima je koncentrisano stanovništvo koje se bavi poljoprivredom - rekao je Murenji.

(BILSV, 12.04.2011.)




Izjave | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Promenom Ustava maksimizirati nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD – Najveći dobitak za Vojvodinu donošenjem Statuta APV jeste sama činjenica da je sada nesporno da Vojvodina treba da ima autonomiju i ona treba da bude definisana Statutom, istakao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u emisiji Politbiro na RTV.
Saopštenja | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Osuda razbijanja prozora na prostorijama SPO

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje razbijanje prozora na prostorijama Srpskog pokreta obnove u Futogu.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici javni, a ne privatni problem

ZRENJANIN - Nasilje u porodici, koje je najzastupljeniji oblik nasilja nad ženama, javni je a ne privatni problem, istakla je danas regionalna koordinatorka Foruma žena GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragana Mihaljević. Ona je ukazala na to da je uticaj koji nasilje prema ženama ima mnogo širi od pojedinačnih slučajeva, jer utiče na porodice, zajednice i društvo u celini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook