Poljoprivrednici u teškoj situaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.

- Te mašine su poljoprivrednicima osnovna sredstva za rad i nema nikakvog smisla da se one svake godine registruju. Osim toga, to za poljoprivrednike, koji su i zbog poskupljenja repromaterijala dovedeni u tešku situaciju, predstavlja nov, nimalo lak izdatak - rekao je Tonković. Istakavši da se LSV ne protivi redovnim tehničkim pregledima poljoprivrednih mašina, što je važno zbog bezbednosti saobraćaja, Murenji je rekao da će Liga u naredne dve nedelje pokrenuti akciju širom Vojvodine i da očekuje podršku građana.

- Nakon toga uputićemo zahtev Vladi Srbije da se hitno pristupi izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja, jer su ove njegove odredbe loše. Građane ćemo i u Subotici pozvati da podrže naš zahtev, a potpise ćemo prikupljati u svim okolnim naseljenim mestima, kao i u jednom broju prigradskih mesnih zajednica, u kojima je koncentrisano stanovništvo koje se bavi poljoprivredom - rekao je Murenji.

(BILSV, 12.04.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 29. 08. 2011. | Komentara: 0

Postaviti zastavu AP Vojvodine unutar stadiona

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo rukovodstvu JKP "Poslovni prostor", zatraživši da se na jarbolu unutar gradskog stadiona "Karađorđe", tokom održavanja sportskih takmičenja pored zastava Republike Srbije i Grada Novog Sada, postavi i zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 28. 08. 2011. | Komentara: 0

Kamenovane prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Prostorije opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u centru Sremskih Karlovaca, napadnute su noćas i tom prilikom su polupana stakla na ulaznim vratima i prozoru do ulice. Iz kancelarije ništa nije otuđeno, policija je obavila uviđaj, a šteta će naknadno biti procenjena.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook