Poljoprivrednici u teškoj situaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.

- Te mašine su poljoprivrednicima osnovna sredstva za rad i nema nikakvog smisla da se one svake godine registruju. Osim toga, to za poljoprivrednike, koji su i zbog poskupljenja repromaterijala dovedeni u tešku situaciju, predstavlja nov, nimalo lak izdatak - rekao je Tonković. Istakavši da se LSV ne protivi redovnim tehničkim pregledima poljoprivrednih mašina, što je važno zbog bezbednosti saobraćaja, Murenji je rekao da će Liga u naredne dve nedelje pokrenuti akciju širom Vojvodine i da očekuje podršku građana.

- Nakon toga uputićemo zahtev Vladi Srbije da se hitno pristupi izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja, jer su ove njegove odredbe loše. Građane ćemo i u Subotici pozvati da podrže naš zahtev, a potpise ćemo prikupljati u svim okolnim naseljenim mestima, kao i u jednom broju prigradskih mesnih zajednica, u kojima je koncentrisano stanovništvo koje se bavi poljoprivredom - rekao je Murenji.

(BILSV, 12.04.2011.)




Izjave | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ova vlada nema alternativu

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će LSV podržati rekonstrukciju vlade jer ona u Srbiji "nema alternativu". - Nije Bog zna šta, ali je najbolja koju možemo da imamo u ovom trenutku - kazao je Čanak. On je naveo da bi svaki drugi put "mogao da se poredi sa penjanjem uz pokretne stepenice u pogrešnom smeru".
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.
Iz medija | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV pokreće pitanja imovine, prihoda i policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u republičkom parlamentu podržaće najavljenu rekonstrukciju kabineta Mirka Cvetkovića kao iznuđeno rešenje, jer bi, po rečima lidera LSV Nenada Čanka, vlada koju bi formirala aktuelna opozicija bila još gora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook