Poljoprivrednicima 131 milion dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima 131 milion dinara

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je danas ugovor sa korisnicima bespovratnih sredstva za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete. Ukupna vrednost investicija po dodeljenim ugovorima jeste 131 milion dinara, a sredstva je dobio 91 poljoprivredni proizvođač iz Vojvodine, prenosi RTV.

LSV

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je prilikom potpisivanja ugovora da je interesovanje za konkurse tog sekretarijata veće u odnosu na ranije godine, čemu je sigurno doprinelo i predstavljanje mera i programa poljoprivrednicima širom Vojvodine.
– S obzirom na iskazano interesovanje za konkurs za male prerađivačke kapacitete, gde smo od predviđenih 70 miliona dinara, po ugovorima već dodelili oko 66 miliona, pokušaćemo da u rebalansu budžeta obezbedimo dodatna sredstva, i da eventualno u drugoj polovini godine još jednom raspišemo taj konkurs – kazao je Bogaroški.
Dodao je da je najveće interesovanje bilo za sredstva za preradu voća, povrća i hladnjače, te da je ostalo još oko četiri miliona dinara za preradu lekovitog i začinskog bilja i uljarica. Bogaroški je rekao da će sa danas dodeljenim ugovorima pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti još 85 hektara voćnjaka.

(RTV, 29. 04. 2015)



Iz medija | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Šta god LSV da odluči, to ću sa čašću raditi

Lično nikada nisam imao nikakvih političkih ambicija! Ja sam izdajnik jer nikad nisam uskliknuo s ljubavlju: „Vučiću ped*ru“, jer je to mera opozicionarstva valjda. Kada se sve stavi na gomilu, jasno je da su moji najveći gresi, pored tog, jedna kafanska tuča i što sam vozio sanke po zasneženom Novom Sadu. Glavna primedba im je što sam predugo predsednik LSV, e pa da vidim šta će sad da smisle! Ovako za Kurir političar Nenad Čanak komentariše to što se prvi put za 32 godine neće kandidovati za predsednika LSV na kongresu stranke koji se održava danas u u Novom Sadu. 
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Nema više sedenja na dve stolice

Pogrešili smo i svesni smo toga. Svojim delima ćemo pokazati šta mislimo i šta želimo da uradimo. Mi moramo da dođemo u novo vreme, sa novim idejama i novom energijom da se borimo za ono zbog čega smo osnovani. Liga socijaldemokrata Vojvodine 32 godine nije odustala, niti će odustati od svog vrednosnog sistema, kazao je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook