Poljoprivrednicima 131 milion dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima 131 milion dinara

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je danas ugovor sa korisnicima bespovratnih sredstva za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete. Ukupna vrednost investicija po dodeljenim ugovorima jeste 131 milion dinara, a sredstva je dobio 91 poljoprivredni proizvođač iz Vojvodine, prenosi RTV.

LSV

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je prilikom potpisivanja ugovora da je interesovanje za konkurse tog sekretarijata veće u odnosu na ranije godine, čemu je sigurno doprinelo i predstavljanje mera i programa poljoprivrednicima širom Vojvodine.
– S obzirom na iskazano interesovanje za konkurs za male prerađivačke kapacitete, gde smo od predviđenih 70 miliona dinara, po ugovorima već dodelili oko 66 miliona, pokušaćemo da u rebalansu budžeta obezbedimo dodatna sredstva, i da eventualno u drugoj polovini godine još jednom raspišemo taj konkurs – kazao je Bogaroški.
Dodao je da je najveće interesovanje bilo za sredstva za preradu voća, povrća i hladnjače, te da je ostalo još oko četiri miliona dinara za preradu lekovitog i začinskog bilja i uljarica. Bogaroški je rekao da će sa danas dodeljenim ugovorima pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti još 85 hektara voćnjaka.

(RTV, 29. 04. 2015)



Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook