Poljoprivrednicima 131 milion dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima 131 milion dinara

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je danas ugovor sa korisnicima bespovratnih sredstva za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete. Ukupna vrednost investicija po dodeljenim ugovorima jeste 131 milion dinara, a sredstva je dobio 91 poljoprivredni proizvođač iz Vojvodine, prenosi RTV.

LSV

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je prilikom potpisivanja ugovora da je interesovanje za konkurse tog sekretarijata veće u odnosu na ranije godine, čemu je sigurno doprinelo i predstavljanje mera i programa poljoprivrednicima širom Vojvodine.
– S obzirom na iskazano interesovanje za konkurs za male prerađivačke kapacitete, gde smo od predviđenih 70 miliona dinara, po ugovorima već dodelili oko 66 miliona, pokušaćemo da u rebalansu budžeta obezbedimo dodatna sredstva, i da eventualno u drugoj polovini godine još jednom raspišemo taj konkurs – kazao je Bogaroški.
Dodao je da je najveće interesovanje bilo za sredstva za preradu voća, povrća i hladnjače, te da je ostalo još oko četiri miliona dinara za preradu lekovitog i začinskog bilja i uljarica. Bogaroški je rekao da će sa danas dodeljenim ugovorima pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti još 85 hektara voćnjaka.

(RTV, 29. 04. 2015)



Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.
Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook