Poljoprivrednicima 131 milion dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Poljoprivrednicima 131 milion dinara

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je danas ugovor sa korisnicima bespovratnih sredstva za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete. Ukupna vrednost investicija po dodeljenim ugovorima jeste 131 milion dinara, a sredstva je dobio 91 poljoprivredni proizvođač iz Vojvodine, prenosi RTV.

LSV

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je prilikom potpisivanja ugovora da je interesovanje za konkurse tog sekretarijata veće u odnosu na ranije godine, čemu je sigurno doprinelo i predstavljanje mera i programa poljoprivrednicima širom Vojvodine.
– S obzirom na iskazano interesovanje za konkurs za male prerađivačke kapacitete, gde smo od predviđenih 70 miliona dinara, po ugovorima već dodelili oko 66 miliona, pokušaćemo da u rebalansu budžeta obezbedimo dodatna sredstva, i da eventualno u drugoj polovini godine još jednom raspišemo taj konkurs – kazao je Bogaroški.
Dodao je da je najveće interesovanje bilo za sredstva za preradu voća, povrća i hladnjače, te da je ostalo još oko četiri miliona dinara za preradu lekovitog i začinskog bilja i uljarica. Bogaroški je rekao da će sa danas dodeljenim ugovorima pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti još 85 hektara voćnjaka.

(RTV, 29. 04. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook