Pomirenje mora biti proces sa uspešnim završetkom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 07. 2015. | Komentara: 0

Pomirenje mora biti proces sa uspešnim završetkom

ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da bi posetio Memorijalni centar posvećen ubijenima u Srebrenici, ali i da treba ići i na srpska stratišta.

LSV

- Kod nas se često zaboravlja činjenica da je masovni pokolj u Srebrenici najveći pojedinačni zločin u Evropi posle drugog svetskog rata. Po presudama Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu  i Međunarodnog suda pravde u Hagu u okolini ovog podrinjskog grada je počinjen zločin genocida. Presuđeno je da  Srbija nije počinila genocid, ali  i da nije učinila ništa da ga spreči.To su dakle činjenice – kazao je Marton za list „Zrenjanin“.

On ističe da je činjenica i da su ti sudovi osnovani od strane Ujedinjenih nacija, a pošto je Srbija članica UN, onda su i same presude obavezujuće i za našu zemlju.

- Kao i svako ko smatra da se treba pokloniti nevinim žrtvama rata naravno da bih posetio Memorijalni centar posvećen ubijenima u Srebrenici. Smatram da trebe ići i na srpska stratišta. Treba se pokloniti svakoj žrtvi, bez obzira na ime i prezime, veru ili naciju. Nesrećni Srebreničani su ubijeni u ime našeg naroda, u ime osvete, kako je to rekao Ratko Mladić. Smatram da bi akteri naše poltičke scene trebali da predvode pozitivne političke procese u našoj zemlji i da postavljaju standarde. Pomirenje mora biti proces koji će se završiti uspešno – istakao je Aleksandar Marton u odgovoru na pitanje da li bi otišao u Srebrenicu.

(BILSV, 10.07.2015)




Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.
Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook