Porez na život u Zrenjaninu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 12. 2022. | Komentara: 0

Porez na život u Zrenjaninu?

Zrenjanin, 20. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje predstavnike vlasti u Zrenjaninu zbog povećanja poreza na imovinu.

LSV
 
Loše vesti za ljude koji žive u Zrenjaninu postale su redovna stvar. Naime, gradska vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom, je nedavno usvojila rešenje prema kojem će građani i građanke Zrenjanina u narednoj godini plaćati veći porez na imovinu. Ovo je već drugi put za samo godinu dana da se povećava ovaj izdatak.

Na sva poskupljenja, Zrenjanincima će ovo dodatno teško pasti. Prosečna plata Zrenjaninaca manja je i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a poražavajući je podatak da Zrenjaninci imaju oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana. 
Postavljamo pitanje da li to Zrenjaninci plaćaju veći porez zbog “privilegija” koje živeći u ovom gradu imaju: zagađena voda koju piju, zagađeni vazduh koji udišu, loš životni standard… 

Pitamo se koji cilj i kakvu strategiju imaju lokalni predstavnici vlasti u obavljanju svoje dužnosti i da li se iko od njih seti dobrobiti i kvaliteta života ljudi koji žive u ovom gradu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ponašanje gradskih čelnika sramotno, jer nemaju problem da samo uzimaju od građana, a da ništa nisu uradili za Zrenjanin.

Dejan Čapo
odbornik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini grada Zrenjanina




Iz medija | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš predao premijeru radnu verziju zakona o javnoj svojini

BEOGRAD - Današnja Politika piše da je juče kasno popodne u kabinet premijera Mirka Cvetkovića stigao je predlog radne verzije zakona o javnoj svojini. Kako se navodi čitav posao završio je predsedavajući Radne grupe i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš koji sam tekst nije usaglašavao sa članovima Radne grupe već sa sagovornicima koje su delegirale članice vladajuće koalicije.
Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

ZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".
Izjave | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Vlada u četvrtak raspravlja o javnoj svojini

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je danas za Radio-televiziju Vojvodine da je radna verzija zakona završena, da je predata je premijeru Cvetkoviću i da bi o tom dokumentu Vlada Srbije trebalo da raspravlja u četvrtak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook