Poruke mržnje prema Crnoj Gori loše i po samu Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 11. 2018. | Komentara: 0

Poruke mržnje prema Crnoj Gori loše i po samu Srbiju

Novi Sad, 03. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva na spuštanje tenzija i prestanak govora mržnje u medijima u Srbiji povodom odluke nadležnih institucija susedne Crne Gora da jednom broju nacionalističkih i ultradesničarskih javnih ličnosti ograniče pravo na ulazak u tu državu. Pomenute odluke pravo su svake suverene države.

LSV

Ne ulazeći u opravdanost procena crnogorskih državnih organa, LSV podseća da je i Srbija nedavno zabranila ulazak poznatom intelektualcu i filozofu, Škeljzenu Malićiju.

LSV izražava protest, jer je odluka državnih organa Crne Gore u Srbiji iskorišćena za još jedan talas anticrnogorske kampanje i uvreda protiv našeg južnog suseda. Sa žaljenjem konstatujemo da se u srpskim medijima nije čula druga strana i da nije postojala razlika između provladinih i opozicionih medija.

Podsećamo, takođe, da ni jedan medij u Srbiji nije ulazio u suštinu političkog i ideološkog delovanja kontroverznih javnih ličnosti kojima je ograničeno pravo na ulazak u Crnu Goru. Reč je o ličnostima koje u dužem vremenskom periodu zastupaju ekstremne stavove kojima se poziva na versku, rasnu i nacionalnu mržnju, negira crnogorski identitet i poziva na okupaciju i nestanak Crne Gore.

LSV podseća da je reč o istim javnim ličnostima koje svoj politički i ideološki rad usmeravaju i protiv Vojvodine, negirajući njenu istoriju i pozivajući na ukidanje vojvođanske autonomije. Kao najopasnije smatramo to što je medijskom kampanjom poslata poruka da se čitavo naše društvo identifikuje i solidariše sa četvoricom ultradesničarskih i nacionalističkih intelektualca koji su pretnja ne samo Crnoj Gori i drugim našim susedima, već i nama samima jer svoje pogubno delovanje vrše u Srbiji.

 

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak

 




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook