Potpisan protokol sa Holandijom o intenzivnijoj poljoprivrednoj saradnji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 03. 12. 2014. | Komentara: 0

Potpisan protokol sa Holandijom o intenzivnijoj poljoprivrednoj saradnji

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški i Nj.E. ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Laurent Stokvis potpisali su danas protokol, čiji je cilj intenzivnija saradnja u poljoprivredi.

LSV

U svečanoj sali Opštine Sremski Karlovci, potpisnici su u svom obraćanju predstavnicima Pokrajinske vlade, savetodavnih službi i lokalne samouprave, istakli da naredna saradnja treba da se proširi i doprinese zajedničkim aktivnostima u okviru razmene iskustva u oblasti savremene poljoprivredne proizvodnje, na nivou transfera znanja na planu rada poljoprivrednih stručnih službi, te saradnja naših relevantnih institucija, što je u obostranom interesu.

Branislav Bogaroški je istakao da Vojvodina treba valjano da iskoristi potencijal kojim raspolaže, a da bez dobro obučenih savetodavaca, usvajanja novih znanja i njegovog prenosa nema napretka. On je naveo da današnji protokol predstavlja zajednički interes, koji najviše treba da donese krajnjem korisniku, a to je poljoprivredni proizvođač.

- Ovo je samo krovni sporazum naše saradnje, koja postoji od 2007. godine. Zajedničkim dogovorom široko smo ga postavili, kako bismo mu mogli dati praktični smisao u mnogim oblastima, poput ratarstva, voćarstva i stočarstva, te udruživanja i obuke, pre svega savetodavaca, a u sklopu toga i registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kako bi mogli da uhvate korak sa vremenom - istakao je Bogaroški.

Današnjem događaju prisustvovali su i predsednik Opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović i ataše za poljoprivredu Ambasade Holandije za zapadni Balkan Marten Vegen.

(BILSV, 03.12.2014)



Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook