Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

NOVI SAD/PANČEVO – Predsednik omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu Vladan Keljević rekao je za televiziju Prva da je omladina LSV prošle godine pokrenula akciju da Đorđe Vajfert dobije ulicu u tom gradu, ali da u tome, nažalost, nije uspela.

LSV

Đorđe Vajfert je, između ostalog, bio školovani pivar, utemeljivač Narodne banke Srbije i najduži guverner u njenoj istoriji, zbog čega se njegov lik i nalazi na novčanici od hiljadu dinara, a svom rodnom gradu Pančevu ostavio crkvu Svete Ane i pivaru. Međutim, to ipak nije dovoljno da dobije ulicu u ovom gradu.

- Ono što je malo sputalo našu inicijativu, pošto je to građanska inicijativa, da bi ona bila važeća, je da je potrebno skupiti potpise od minimum 10 odsto ukupnog broja birača na teritoriji grada Pančeva. To je problem, jer prostom računicom dolazite do cifre od osam hiljada potpisa – istakao je Vladan Keljević.

(BILSV, 13.12.2012)



Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Veliki namet poljoprivrednicima

VRŠAC - U prostorijama Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin i predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Vršac Dušan Vladislav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook