Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

NOVI SAD/PANČEVO – Predsednik omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu Vladan Keljević rekao je za televiziju Prva da je omladina LSV prošle godine pokrenula akciju da Đorđe Vajfert dobije ulicu u tom gradu, ali da u tome, nažalost, nije uspela.

LSV

Đorđe Vajfert je, između ostalog, bio školovani pivar, utemeljivač Narodne banke Srbije i najduži guverner u njenoj istoriji, zbog čega se njegov lik i nalazi na novčanici od hiljadu dinara, a svom rodnom gradu Pančevu ostavio crkvu Svete Ane i pivaru. Međutim, to ipak nije dovoljno da dobije ulicu u ovom gradu.

- Ono što je malo sputalo našu inicijativu, pošto je to građanska inicijativa, da bi ona bila važeća, je da je potrebno skupiti potpise od minimum 10 odsto ukupnog broja birača na teritoriji grada Pančeva. To je problem, jer prostom računicom dolazite do cifre od osam hiljada potpisa – istakao je Vladan Keljević.

(BILSV, 13.12.2012)



Akcije/Kampanje | Petak, 22. 01. 2010. | Komentara: 0

Proslava 50. broja Slobodne Vojvodine

NOVI SAD - Od pitanja suočavanja sa srebreničkim zločinom ne zavisi samo da li će Srbija učiniti korak prema srebreničkim žrtvama, nego i da li će se otvoriti proces suštinskog preispitivanja šta je to dovelo do tragedije devedesetih, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Akcije/Kampanje | Subota, 12. 12. 2009. | Komentara: 0

LSV mora još da se proširi i ojača

Ovaj kongres se održava u veoma turbulentnim vremenima. I, moj govor će ovoga puta biti nešto drugačiji nego obično, zato što neke velike svečarske atmosfere, kao što vidite i sami, nema. Razlog je vrlo jednostavan. Ovo je radni kongres.
Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook