Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Novi Sad, 30. april 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. Poslednji Vulinov poziv na obračun sa Gruhonjićem nije samo kršenje svih dobrih običaja ponašanja u jednom društvu, nego i direktan poziv na ubistva političkih protivnika i kritičkih pojedinaca.

LSV

Poručujemo Vulinu da zločinačke metode obračuna, koje u svojoj zemlji koristi njegov stvarni šef Putin, ne mogu i nikada neće zaživeti u Srbiji. Zbog toga pozivamo tužilaštvo da reaguje i procesuira Vulina zbog širenja rasne, verske i nacionalne mržnje kao i kršenja antidiskriminacionih zakona. Samo nas pravna država, u Srbiji ozbiljno urušena, može spasiti od toga da svako uzima pravdu u svoje ruke i obračunava se sa protagonistima drugačijeg mišljenja.

Zbog toga, predsedniče Vučiću, privežite svoje šovinističke propagandiste i ekstremiste, jer delovanje jurišnika ovog režima, koji pozivaju na linč političkih protivnika i slobodnomislećih pojedinaca i kritičkih intelektualaca, nije put kojim Srbija treba da ide.


Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Iz medija | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook