Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 22. 03. 2020. | Komentara: 0

Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

Beograd, 22. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija poziva državu i crkvene velikodostojnike svih veroispovesti da reaguju na nepoštovanje preporuka o ponašanju u vreme pandemije.

Današnji primer, kada je istom kašičicom sveštenik pričešćivao vernike, sa čime je javnost mogla da se upozna putem društvenih mreža i u direktnom prenosu Radio-televizije Vojvodina, pokazao je da ni Crkva ni vernici ne shvataju ozbiljnost situacije.

U ovom trenutku kada nam je neophodna solidarnost, poštovanje propisanih pravila za što manje širenje virusa, mora se pokazati odgovornost i visoka svest o rizičnim ponašanjima koju država i javnost zahtevaju.

Očekujemo da se sve crkvene zajednice solidarišu u ovom trenutku i striktno poštuju pravila okupljanja, higijene i dezinfekcije.

Samo na taj način napori ostatka društva da se spreči širenje smrtonosnog virusa COVID-19 mogu uroditi plodom.

Od države i verskih poglavara očekujemo energičnu akciju i pridržavanje pravila, koja moraju važiti za sve stanovnike Srbije bez izuzetka, ili neće važiti ni za koga.

Ujedinjena demokratska Srbija



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook