Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 22. 03. 2020. | Komentara: 0

Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

Beograd, 22. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija poziva državu i crkvene velikodostojnike svih veroispovesti da reaguju na nepoštovanje preporuka o ponašanju u vreme pandemije.

Današnji primer, kada je istom kašičicom sveštenik pričešćivao vernike, sa čime je javnost mogla da se upozna putem društvenih mreža i u direktnom prenosu Radio-televizije Vojvodina, pokazao je da ni Crkva ni vernici ne shvataju ozbiljnost situacije.

U ovom trenutku kada nam je neophodna solidarnost, poštovanje propisanih pravila za što manje širenje virusa, mora se pokazati odgovornost i visoka svest o rizičnim ponašanjima koju država i javnost zahtevaju.

Očekujemo da se sve crkvene zajednice solidarišu u ovom trenutku i striktno poštuju pravila okupljanja, higijene i dezinfekcije.

Samo na taj način napori ostatka društva da se spreči širenje smrtonosnog virusa COVID-19 mogu uroditi plodom.

Od države i verskih poglavara očekujemo energičnu akciju i pridržavanje pravila, koja moraju važiti za sve stanovnike Srbije bez izuzetka, ili neće važiti ni za koga.

Ujedinjena demokratska Srbija



Izjave | Petak, 11. 03. 2011. | Komentara: 0

Borba za imovinu i prihode AP Vojvodine, kao i regionalizaciju Srbije

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je nekoliko amandmana na Zakon o ministarstvima sa ciljem da se što je moguće više popravi položaj AP Vojvodine, kao i da pozitivno utiče na procese poput regionalizacije zemlje, navedeno je danas tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook